Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри, че в хода на преговорите

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкри, че в хода на преговорите
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и БСП са обсъдили и казуса с изгонването на руските дипломати

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри, че в хода на договарянията за сформиране на държавно управление " Продължаваме промяната " и партията й са разискали и проблема с изгонването на съветските дипломати. Двете обединения бяха на разнообразни позиции дали това решение е вярно. 

" Призоваваме дипломатите на двете страни да създадат всичко допустимо да не се стига до закриване на посолството и разкъсване на дипломатическите връзки сред България и Руската федерация, както и да се възстановява разговорът и да се възвърне разговорът сред двете страни, тъй че да е в полза на българския народен интерес. Това декларирахме ние ", сподели Нинова, представена от БНР.

Мандатоносителят Асен Василев сподели:

" Дипломатите би трябвало да си влязат в ролята на дипломати, и както и госпожа Нинова сподели, да работят – нашите дипломати за българския интерес, а несъмнено дипломатите на Руската федерация ще работят за ползите Руската федерация. Нормализирането на връзките минава през нормализиране на разговора и от двете страни "

Преди началото на договарянията за сформиране на държавно управление началникът на кабинета на министър-председателя в оставка Лена Борислава отхвърли да е давала инструкции за изгонването на 70-те съветски дипломатически чиновници на външния министър в оставка Теодора Генчовска.

" Министър Генчовска ми изпрати писмо, откакто тя беше получила отчети от ДАНС, в които се споделя, че има опасност за националната сигурност, да попита по какъв начин да работи. Мисля, че гласеше: дайте ми инструкции по подготвеност. Моят отговор беше: Министър Генчовска, апелирам, спазете закона и интернационалното право, точка. Никакви други указания. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР